top of page
IMG_1719-2.jpg

Hoi
Ik ben Evy, paardenliefhebster, trainer en lesgever. 

Tof dat je deze pagina bezoekt! Hieronder laat ik je graag kennismaken met mij én mijn visie van Prelease.

Met gedu​ld en kennis help ik jou en je paard naar een betere communicatie. Het is mijn doel om werken met je paard leuk en veilig te maken. Of dit nu naast of op je paard is, wanneer je op problemen botst, help ik jou om deze op te lossen en een betere partner van je paard te worden.

Tijdens de lessen of training boost ik het vertrouwen in jezelf én in je paard, waardoor het samenzijn met je paard een prachtige samenwerking wordt.

Van kinds af ben ik op stal te vinden, maar ik ontdekte pas enkele jaren geleden hoe ik écht kan samenwerken …

Al sinds mijn 4 jaar zit ik tussen de paarden. Ik kreeg al snel een shetlandpony waarmee ik het plezier van paardrijden ontdekte. Daar groeide ik natuurlijk uit, waardoor ik mijn huidige paard, Dana, leerde kennen.

Ik was 10, zij was 3. Bij velen een combinatie gedoemd om te mislukken, maar ik had geluk met haar karakter. De enige problemen waarop we botsten, was het rijden van dressuur. Ik had zelf niet voldoende ervaring om haar te leren haar lichaam correct te gebruiken, waardoor ze bijna altijd haar rug vasthield en verzet gaf in haar aanleuning.

Ik reed heel graag, maar had tijdens de lessen vaak frustratie omdat het vaak erg moeilijk ging en mijn armen pijn deden van het trekken aan de teugels.

 

Toen ik balanced horsemanship ontdekte, kon ik ineens grote sprongen vooruit maken. Ik kreeg mijn paard eindelijk alleen op de trailer en dressuur werd opnieuw een plezier dankzij het voorbereidende grondwerk. Ik leerde haar vanop de grond hoe ze correct kan buigen en nageven. Dankzij mijn kennis van shiatsu leerde ik beter herkennen of ze goed in haar vel zat en kon haar ondersteunen wanneer haar immuniteit lager is.

Je krijgt wat je tolereert

Mijn overtuiging nu? Je moet niet settelen voor “het gaat wel” als je kan gaan voor “het gaat super”! Want vaak kan je door die kleine frustraties en problemen aan te pakken, je ervaring helemaal transformeren.

En dat is een transformatie die ik ook meemaakte, ik had geen gigantische problemen met mijn paard, maar sinds ik ook aan de kleine dingen werk, haal ik zoveel meer voldoening uit alles wat ik met haar kan doen!

Doordat ik nu weet hoe ik haar bijvoorbeeld voorbij obstakels kan helpen, heb ik niet langer stress om iets onderweg tegen te komen. Ik ben overtuigd dat het ons wel zal lukken.

Steeds vaker kreeg ik de opmerking “Jouw paard is toch een brave hé…” of “Ik wou dat ik ook een paard had waarmee ik dit kon doen.”

Dit deed me beseffen dat ik de mensen wil hélpen om hun doelen te bereiken. Want mijn paard is braaf, klopt. Maar ik heb er wel heel

hard voor gewerkt om dit alles te kunnen doen met haar. Daarnaast maakte ik soms ook gewoon de sprong om iets te doen, in plaats van te denken dat het niet zou lukken. Ik wil tonen aan zoveel mogelijk mensen dat een goede relatie en fijn samenwerken met je paard mogelijk is, zolang je bereid bent om de sprong te wagen en bij te leren.

En nu? Nu kunnen mijn paard en ik de wereld aan! Ik school me regelmatig bij om samen nog mooie avonturen te kunnen beleven en raad iedereen aan om ook te kiezen voor meer.

Meer vertrouwen, skills en plezier. 

 

(NOT SO) FAQ

 • Als je mij zou trainen met voer, zou chocolade de grootste beloningswaarde hebben

 • Chaos is my middlename. Maar echt, afspraken heel duidelijk maken of ik durf je vergeten! Sorry bij voorbaat :D

 • Naast mijn grote liefde voor paarden, kan ik me helemaal laten gaan tijdens het zingen. Het liefste in de auto of onder de douche!

 • Ik ben geen avondmens, avonden zijn voor te chillen! Dus veel productiefs gebeurt er dan niet meer als ik de keuze heb. Of ik een ochtendmens ben, hangt af van de reden waarom ik moet opstaan! Voor een heerlijke buitenrit in de vroege uurtjes? Yes!

 • Ik ben linkshandig. Maar er wordt ook wel eens gezegd dat ik twee linkerhanden heb. Heel handig ben ik dus niet, al heb ik geluk dat dat niet het geval is tussen de paarden!

En hoe zit het met jou?

Waar botst jij tegen met je paard? Geraak je niet verder? Weet je niet hoe je een obstakel kan overwinnen? Ben je klaar om jouw doelen te gaan behalen? Wacht niet langer en contacteer me!

eef.png

Mijn ervaring

Opleidingen
 • Horsemanship cursus in Colorado

 • Clinic Matthias Geysen als deelnemer

 • Clinic Bent Branderup als toeschouwer

 • Online cursussen horsemanship

 • Bijscholingen via paarden en honden shiatsu federatie

 • Demodag lymfepoetsen

 • Privélessen

Extra's
66804672_2483650474989981_33875336666273
bottom of page